Proiectul de art-terapie mind-moving încheie etapa inițială 

De Mindcraft Stories 29.02.2024

Proiectul de art-terapie mind-moving, organizat de Indie Box în parteneriat cu NOPA, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, a ajuns la final. Evenimentul a avut loc la Arcub și a marcat încheierea activităților de care au beneficiat peste 600 de pacienți din două spitale de psihiatrie din țară.

https://mindcraftstories.ro/images/2024/02/Mindcraftstories_min-moving-terapie-prin-arta_Alina-Ușurelu.jpg

Foto: Alina Ușurelu

mind-moving TALKS a început cu un performance de Alexandra Bălășoiu, directorul artistic al proiectului. Aceasta a prezentat Mareele de primăvară ale unei fete cuminți, o lucrare ce reflectă impactul experiențelor de viață asupra structurilor noastre psihologice și biologice. Discursul său a evidențiat rolul artei în explorarea și exprimarea complexității emoțiilor umane.

La eveniment, cinci experți au discutat despre beneficiile art-terapiei, bunele practici în tratamentul afecțiunilor psihice și despre cum arta contribuie la destigmatizarea bolilor mintale. Printre vorbitori s-au numărat Ema Alexandrescu, Irina Minescu, Anca Ghearăsămescu, Valentin Veron Toma și Loredana Larionescu. Fiecare prezentare a fost urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, facilitând un dialog deschis între public și specialiști.

Pe lângă discuții, evenimentul a inclus proiecția unui documentar despre proiectul mind-moving și un concert live cu Paolo Profeti și Denis Bolborea, momente care au subliniat impactul pozitiv al art-terapiei și rolul ei în îmbunătățirea vieții pacienților.

Proiectul, desfășurat pe parcursul a 15 luni, a inclus 48 de ateliere de dans, pictură și fotografie, patru spectacole de coregrafie și o rezidență artistică, demonstrând eficacitatea art-terapiei în sprijinirea sănătății mintale.

World Press Photo: Fotojurnalism de impact de pe tot globul, într-o expoziție în Piața Universității din București

De
Piața Universității din București va găzdui pentru a treisprezecea oară consecutiv expoziția internațională de fotojurnalism anuală World Press Photo , în perioada 18 mai – 7 iunie, adusă în România de Fundația Eidos și finanțată de Ministerul Culturii.

Un documentar produs de Wim Wenders deschide a doua ediție LYNX Festival

De
A doua ediție LYNX Festival, care va avea loc între 4 și 9 iunie la Brașov, se deschide cu proiecția în premieră a filmului Cântecele pământului al regizoarei norvegiene Margreth Olin.

Evenimentele din seria ROOTS se încheie cu ateliere eco-somatice 

De
Seria de evenimente ROOTS se va încheia în datele de 11 și 12 mai, între orele 12 și 16, cu două ateliere axate pe moduri în care participanții se pot autodescoperi cu ajutorul găsirii motivelor care îi conectează la viață în toată complexitatea ei, ca o forță ce trece dincolo de gândire și analiză. Atelierele vor avea loc la București, în Parcurile Icoanei și Ioanid.

A doua ediție a campaniei Safe2Eat vorbește despre siguranța alimentară pe limba consumatorilor

De
Coordonată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și cu sprijinul partenerilor din 18 țări ale Uniunii Europene, inclusiv România, campania Safe2Eat se angajează să ofere consumatorilor informațiile de care au nevoie pentru a face alegeri alimentare înțelepte și sigure. Teme principale sunt aditivii alimentari, alergenii și reciclarea hranei.