ROOTS: o cercetare performativă despre rădăcini și legătura cu natura demarează pe 15 martie

De Mindcraft Stories 14.03.2024

Un grup de coregrafi, artiști vizuali, filosofi și experți în neuroștiință va explora tema rădăcinilor și a legăturii dintre microcosmos și macrocosmos prin intermediul cercetării coregrafice ROOTS. Aceasta se va desfășura începând cu 15 martie la AREAL – spațiul pentru dezvoltare coregrafică, /SAC Malmaison, UNATC și la Institutul Cultural Italian și va dura cinci săptămâni.

Din echipa artistică fac parte coregrafele Valentina De Piante, Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld și Timea Kovacs și artistele vizuale Alina Ușurelu și Lena Ciobanu, alături de psihoterapeuta Ema Alexandrescu. Perioada de cercetare coregrafică va fi susținută și de patru invitați conferențiari (neuroștiință, experiențe senzoriale complexe, eco-somatica, studii culturale și filosofie), care vor oferi ateliere și consultanță. 

După cum spune profesoara universitară Valentina De Piante, coordonatoarea echipei, „ne uităm la pământ ca la un teritoriu în care biologicul, autobiograficul și misticul coexistă – un sistem viu, inteligent și interconectat în care ne întâlnim cu amintiri șterse, fragmentate și evenimente ale arborelui genealogic.”

Fiecare dintre cele opt artiste va susține câte un atelier inspirat de metodologia descoperită în laboratoarele de cercetare. Atelierele vor fi dedicate profesioniștilor și studenților de la arte, regie de teatru, film, coregrafie, filosofie, psihologie, cât și publicului interesat de subiectele propuse de proiect. 

Deschiderea proiectului va avea loc pe 15 martie la /SAC Malmaison.

Programul complet al ROOTS:

15.03, ora 19:00 | Conferință @/SAC Malmaison – Irina Bobei

17.03, ora 15:00 | Workshop @AREAL – Lena Ciobanu

26.03, ora 19:00 | Conferință @Institutul Cultural Italian – cercetător dr. Raffaele Rufo

30.03, ora 18:00 | Workshop @AREAL – Tímea Kovács

04.04, ora 19:00 | Workshop @UNATC – lector univ. dr. Valentina De Piante & Lala Misosniky

14.04, ora 15:00 | Workshop @AREAL – Alexandra Bălășoiu

20.04, ora 17:00 | Open Studio & Conferință @/SAC Malmaison – echipa ROOTS & conf. Univ. dr. Dragoș Cîrneci

21.04, ora 17:00 | Open Studio & Conferință @/SAC Malmaison – echipa ROOTS & lector univ. dr. Carlo Brentari

26.04, ora 19:00 | Workshop @AREAL – Cristina Lilienfeld

11 & 12.05, ora 12:00 | Workshop @Parcurile Icoanei și Ioanid – Alina Ușurelu & Ema Alexandrescu

A doua ediție a campaniei Safe2Eat vorbește despre siguranța alimentară pe limba consumatorilor

De
Un grup de coregrafi, artiști vizuali, filosofi și experți în neuroștiință va explora tema rădăcinilor și a legăturii dintre microcosmos și macrocosmos prin intermediul cercetării coregrafice ROOTS. Aceasta se va desfășura începând cu 15 martie la AREAL – spațiul pentru dezvoltare coregrafică, /SAC Malmaison, UNATC și la Institutul Cultural Italian și va dura cinci săptămâni. …

Festivalul LYNX 2024: Brașovul găzduiește cea de-a doua ediție dedicată filmului și fotografiei de natură

De
În perioada 4-9 iunie 2024, Brașov va fi gazda celei de-a doua ediții a LYNX Festival, eveniment axat pe filmul și fotografia documentară de natură. Festivalul revine după succesul primei ediții care a atras un număr mare de vizitatori și a înregistrat vânzări sold-out la toate proiecțiile.

DevTalks România, 10 ani de inovație tehnologică

De
Un grup de coregrafi, artiști vizuali, filosofi și experți în neuroștiință va explora tema rădăcinilor și a legăturii dintre microcosmos și macrocosmos prin intermediul cercetării coregrafice ROOTS. Aceasta se va desfășura începând cu 15 martie la AREAL – spațiul pentru dezvoltare coregrafică, /SAC Malmaison, UNATC și la Institutul Cultural Italian și va dura cinci săptămâni. …

Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie… O explorare transdisciplinară a apei

De
Asociația Developing Art lansează proiectul Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie…,  o inițiativă artistică și de cercetare desfășurată în trei locații cheie din România: Delta Dunării, Valea Jiului și parcurile Icoanei și Ioanid din București. Dacă ești artist și/sau cercetător emergent, te poți înscrie în proiect între 18 aprilie și 2 mai.