Samsung înapoi pe primul loc, Apple cade pe 4

De Mihai Ghiduc 02.11.2020

Conform datelor preliminare publicate de International Data Corporation (IDC), Samsung revine pe primul loc în topul producătorilor de telefoane mobile, cu 80,4 milioane de telefoane livrate în al treilea trimestru al anului 2020, ceea ce înseamnă o cotă de piață de 22,7%.

La nivel global, scăderea din cel de-al treilea trimestru este de doar 1,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Ceea ce este de-a dreptul excelent în contextul pandemiei – estimările inițiale se apropiau de 10%. Numărul total de telefoane livrate este de 353.6 milioane.

Pe locul al doilea în top se situează Huawei. Compania chineză, în ciuda faptului că sancțiunile americane i-a afectat produsele, are totuși o cotă de piață de 14.7%. Însă scăderea este una semnificativă – 22% față de trimestrul doi al anului trecut.

Xiaomi vine tare din urmă și a făcut rocada cu Apple, pe locurile 3 și 4, cu 13,1% (o creștere de 45% față de Q3 2019), respectiv 11,8%. Este pentru prima dată când Apple este pe locul 4. Trebuie ținut însă cont și de faptul că lansarea iPhone 12 a fost amânată cu o lună și că multă lume a preferat să aștepte noul model decât să cumpere unul de acum un an.

Locul al cincilea, cu 4,2%, este ocupat de Vivo, o companie care abia acum face primii pași în Europa, intrând pe șase dintre cele mai mari piețe de pe continent, deși și-a făcut reclamă la nivel global sponsorizând Campionatul Modial de Fotbal din Rusia, 2018.

Samsung Note 20 este cel mai recent flagship lansat de Samsung și a contribuit la cifrele bune din trimestrul 3.

World Press Photo: Fotojurnalism de impact de pe tot globul, într-o expoziție în Piața Universității din București

De
Piața Universității din București va găzdui pentru a treisprezecea oară consecutiv expoziția internațională de fotojurnalism anuală World Press Photo , în perioada 18 mai – 7 iunie, adusă în România de Fundația Eidos și finanțată de Ministerul Culturii.

Un documentar produs de Wim Wenders deschide a doua ediție LYNX Festival

De
A doua ediție LYNX Festival, care va avea loc între 4 și 9 iunie la Brașov, se deschide cu proiecția în premieră a filmului Cântecele pământului al regizoarei norvegiene Margreth Olin.

Evenimentele din seria ROOTS se încheie cu ateliere eco-somatice 

De
Seria de evenimente ROOTS se va încheia în datele de 11 și 12 mai, între orele 12 și 16, cu două ateliere axate pe moduri în care participanții se pot autodescoperi cu ajutorul găsirii motivelor care îi conectează la viață în toată complexitatea ei, ca o forță ce trece dincolo de gândire și analiză. Atelierele vor avea loc la București, în Parcurile Icoanei și Ioanid.

A doua ediție a campaniei Safe2Eat vorbește despre siguranța alimentară pe limba consumatorilor

De
Coordonată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și cu sprijinul partenerilor din 18 țări ale Uniunii Europene, inclusiv România, campania Safe2Eat se angajează să ofere consumatorilor informațiile de care au nevoie pentru a face alegeri alimentare înțelepte și sigure. Teme principale sunt aditivii alimentari, alergenii și reciclarea hranei.