Share, Tag or Dye  – cum creezi conținut și te promovezi pe social media cu succes

De Mindcraft Stories 26.03.2024

Într-o eră dominată de social media, creatorii de conținut se confruntă cu provocarea de a-și promova lucrările în timp ce încearcă să rămână fideli artei lor. Proiectul Share, Tag or Dye, inițiat în 2022 de Asociația Fotografică Allkimik și Asociația Culturală Marginal, abordează această dilemă. Te poți înscrie în proiect până pe 2 aprilie 2024. 

https://mindcraftstories.ro/images/2024/03/Mindcraftstories_share-tag-or-dye-europe-wide-inscrieri-marginal-postdigital-alkimik-creare-continut_Sabina-Suru.jpg

Foto: Sabina Suru

În a treia sa ediție, proiectul continuă să exploreze echilibrul delicat dintre creație și auto-promovare în lumea digitală și își menține caracterul inovator prin deschiderea participării bazată exclusiv pe respectarea termenului limită. Cei interesați trebuie să completeze acest formular

Cum poți jongla cu stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii platformelor de social media – de la Instagram la Facebook, de la TikTok la Reddit –, dar și cu activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs? Toate aceste abilități sunt necesare pentru a ajunge la public. 

Este una dintre întrebările de la care au pornit membrii din Asociația Fotografică Allkimik și din Asociația Culturală Marginal atunci când au creat proiectul Share, Tag or Dye, în anul 2022. 

În prima ediție, au fost incluse 200 de lucrări promovate de creatori de conținut (designeri, scriitori, jurnaliști, influenceri, organizatori de cursuri și de evenimente offline și online) și artiști profesioniști și amatori pe canalele lor de social media, într-o expoziție găzduită de cinci galerii din țară și din străinătate. 

În 2023, echipa a revenit cu Share, Tag or Dye (Again), proiect în cadrul căruia au primit peste 300 de înscrieri de postări de promovare, transformate prin tehnica fotografică a cianotipiei într-un feed de social media analog, imprimat pe materiale textile de mari dimensiuni, expuse la rândul lor în mai multe spații de artă din România și din Europa.

Anul acesta, expoziția care va rezulta din postările de social media primite va putea fi văzută la Experimental Photo Festival 2024 în Barcelona, Spania, dar și la festivalurile Sepsi Tabakó din Sfântu Gheorghe și Photo Trends din stațiunea 2 Mai. Ediția curentă se va încheia cu o expoziție în luna septembrie, în București.

Festivalul LYNX 2024: Brașovul găzduiește cea de-a doua ediție dedicată filmului și fotografiei de natură

De
În perioada 4-9 iunie 2024, Brașov va fi gazda celei de-a doua ediții a LYNX Festival, eveniment axat pe filmul și fotografia documentară de natură. Festivalul revine după succesul primei ediții care a atras un număr mare de vizitatori și a înregistrat vânzări sold-out la toate proiecțiile.

DevTalks România, 10 ani de inovație tehnologică

De
Într-o eră dominată de social media, creatorii de conținut se confruntă cu provocarea de a-și promova lucrările în timp ce încearcă să rămână fideli artei lor. Proiectul Share, Tag or Dye, inițiat în 2022 de Asociația Fotografică Allkimik și Asociația Culturală Marginal, abordează această dilemă. Te poți înscrie în proiect până pe 2 aprilie 2024.  …

Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie… O explorare transdisciplinară a apei

De
Asociația Developing Art lansează proiectul Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie…,  o inițiativă artistică și de cercetare desfășurată în trei locații cheie din România: Delta Dunării, Valea Jiului și parcurile Icoanei și Ioanid din București. Dacă ești artist și/sau cercetător emergent, te poți înscrie în proiect între 18 aprilie și 2 mai. 

Climate Change Summit Awards premiază cele mai bune soluții pentru provocările climatice

De
Climate Change Summit, un important eveniment regional dedicat schimbărilor climatice, premiază inovațiile ecologice din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se concentrează pe finanțarea soluțiilor din sectoarele energiei, mobilității, construcțiilor, economiei circulare și agriculturii, adresându-se tinerilor sub 30 de ani și întreprinderilor mici și mijlocii.