Samsung Galaxy S21 FE 5G, telefonul perfect pentru Gen Z

De Mindcraft Stories 26.01.2022

Creat pentru a oferi fanilor fideli cele mai populare funcții ale seriei Galaxy S21, noul telefon Samsung vine cu tot ce-și doresc tinerii între 18 și 24 de ani.

Începutul de an a adus mult așteptatul Samsung Galaxy S21 Fan Edition 5G, conceptul care aduce la un loc cele mai îndrăgite funcții ale seriei Galaxy S21 într-un telefon creat pentru a răspunde așteptărilor celor mai fideli fani. Introdus în 2020, cu Galaxy S20 FE, conceptul a fost unul de succes, așa că Samsung a reluat abordarea și pentru gama premium din 2021. Și a creat,  astfel, cel mai potrivit telefon premium pentru tinerii din Generația Z. 

Principalele atuuri ale lui Galaxy S21 FE 5G sunt designul atrăgător, o performanță similară cu a celorlalte flagship-uri ale companiei, un sistem de camere foto care oferă libertate creativă utilizatorilor și conectivitate bună, atât la rețea, cât și la ecosistemul Samsung.

Un aspect iconic

Similar celorlalte telefoane din gamă, S21 FE 5G vine cu cadrul metalic care se continuă din rama telefonului și integrează camerele foto de pe spate într-un contur unitar, pe care deja îl recunoaște toată lumea. 

Telefonul oferă patru variante de culoare diferite –  ​Olive, Lavender, White și Graphite –, răspunzând astfel nevoilor de personalizare a device-ului încă de la alegerea variantei pe care o achiziționezi. Ecranul are 6,4 inchi, iar grosimea e de 6,7 centimetri, un echilibru între portabilitate și ușurința în utilizare.

Procesor performant pentru gaming

Pandemia de COVID-19 a schimbat percepția asupra gamingului, care a devenit mai mult decât o sursă de divertisment, ci și un important instrument de comunicare într-o perioadă în care nevoia de conexiune socială nu putea fi satisfăcută altfel, pentru aproape jumătate din populația planetei.

În România, conform aceluiași Innovation Report 2021, care preia date dintr-un studiu realizat de RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România), sunt peste 8 milioane de jucători peste 15 ani, cu un raport relativ egal între bărbați și femei: 52% vs. 48%. Telefonul a devenit cel mai important device pentru gaming. La nivel global, 2,5 din cei 2,7 de milioane de gameri folosesc (și) un smartphone pentru a se juca. 

În România, în cadrul Gen Z, procentul gamerilor e cel mai mare dintre toate generațiile: 81% dintre aceștia au jucat jocuri în ultimele șase luni, tinerii între 18 și 24 de ani alocând 25% din timpul liber acestei forme de divertisment. 67% dintre aceștia au declarat că se joacă jocuri pe telefon cel puțin o dată pe săptămână.

Performanța e importantă pentru gaming, iar Galaxy S21 5G are același procesor ca restul gamei, cel mai nou și super rapid procesor Galaxy de până acum. Ecranul, un Dynamic AMOLED 2X cu o rezoluție înaltă (FHD+) oferă o calitate ridicată a imaginii. Fluiditatea jocurilor este ajutată de rata de reîmprospătare dinamică de 120 Hz a telefonului, dar și de opțiunile de reacție rapide oferite de noua rată de de răspuns de 240 Hz a telefonului.

Camerele perfecte pentru TikTok

A doua activitate preferată a tinerilor în timpul liber este navigarea pe rețelele sociale (18% din timp). Conform Innovation Report 2021, o analiză anuală a tendințelor tehnologice realizată de Samsung România, tinerii din generația Z sunt mai atrași de rețele sociale precum Instagram, Snapchat și TikTok. În special cea din urmă a cunoscut o creștere imensă, în perioada pandemiei, atât la nivel global, cât și în România, iar 45% dintre utilizatori sunt cei din Gen Z. 

Tinerii între 18 și 24 de ani preferă un conținut mai dinamic precum clipurile video, Instagram stories sau GIF-urile – nu-i de mirare deci că un sistem de camere performant este unul dintre principalele criterii luate în calcul la alegerea telefonului. Asta nu înseamnă că fotografia nu rămâne importantă, în special selfie-urile.

Galaxy S21 FE 5G are același sistem de camere performant de pe S21, cu trei camere amplasate pe spate: 12MP (ultra wide), 12MP (wide-angle) și 8MP (telephoto) ce permit realizarea unor fotografii cu aspect profesional. Noul S21 FE vine cu o variantă îmbunătățită a modului de noapte, ceea ce înseamnă fotografii mult mai clare în cele mai întunecate condiții. Camera frontală are 32 MP și funcția AI Face Restoration, ceea ce înseamnă că se potrivește atât pentru selfie-uri individuale, cât și pentru cele de grup – fie ele și cu mască.

Există și posibilitatea de a folosi ambele camere, cu ajutorul funcției Dual Recording. Cu un simplu click, camera va folosi simultan atât lentila din față, cât și cea din spate. 

Conectivitate ridicată pentru streaming

O conectivitate cât mai bună este încă un criteriu important luat în calcul la achiziționarea unui telefon. Acest lucru e cu atât mai important pentru tineri, care folosesc intens serviciile de streaming. Nu doar pentru a se uita la filme și seriale (17% din timpul liber e dedicat acestei activități), ci și pentru a urmări canale și stream-uri legate de lumea gamingului.

În aceste condiții, 5G-ul devine tot mai important, chiar dacă acesta nu este încă disponibil pe tot teritoriul României. Însă majoritatea operatorilor oferă acoperire 5G în marile orașe, precum București, Cluj, Timișoara sau Brașov. Și standardul Wi-Fi 6 oferă o calitate superioară și o stabilitate mai mare a conexiunii, iar Galaxy S21 FE are posibilitatea de a se conecta la internet prin intermediul acestor protocoale moderne.

O baterie încăpătoare pentru întreaga zi

Tinerii din Generația Z sunt printre cei mai activi utilizatori de telefoane mobile. Mereu în mișcare, aceștia au nevoie de o baterie care să-i țină toată ziua, chiar și în condițiile în care folosesc intens telefonul. Galaxy S21 FE 5G are una de 4.500 MAh, suficientă chiar și pentru power useri. Chiar și dacă bateria se descarcă, reîncărcarea se face rapid: încărcătorul de 25W aduce bateria la peste 50% în doar 30 de minute.

Până pe 31 ianuarie 2022, utilizatorii care își doresc să se afle printre primii posesori ai noului Galaxy S21 FE 5G pot achiziționa orice model din gama Galaxy S21 FE 5G împreună cu Galaxy Buds2, la preț de Galaxy S21 FE prin intermediul Magazinului online Samsung: samsung.com. Aceștia vor beneficia, de asemenea, și de livrare gratuită și patru luni gratuite de YouTube Premium.


Acest articol este susținut de Samsung România.

Promo

10 noutăți despre vaccinarea anti-HPV în România. Este gratuită pentru fete și băieți și compensată la 50% pentru femei adulte

De
Vaccinarea anti-HPV este importantă deoarece previne infecțiile care pot provoca cancer. O decizie pe care o iei acum îți poate proteja copilul mai târziu în viață de cancerele cauzate de infecția cu HPV.
Promo

Călătorește light, surprinde momente memorabile și Share Your Vibe cu Camera HONOR 90 de 200MP

De
Iubitorii de aventură sunt mereu în căutarea unor modalități de a-și simplifica vacanțele, de a-și eficientiza spațiul din bagaj și de a-și îmbunătăți experiențele.
Promo

O viață fără ochelari, cu ajutorul laserelor și al tehnologiei

De
În deceniile care urmează, din ce în ce mai mulți oameni se vor confrunta cu probleme de vedere. Într-o populație mondială din ce în ce mai îmbătrânită, mai ales în statele dezvoltate, numărul persoanelor care trăiesc cu defecte de vedere este estimat să crească până la jumătatea acestui secol, în ciuda progreselor semnificative înregistrate în ultimele decenii în tratamentul acestora.
Promo

„O faptă bună pentru natură”: telefoanele vechi aduse în magazinele Orange până pe 15 martie contribuie la plantarea unui hectar de pădure

De
Orange România îți oferă un voucher de reducere pentru telefoanele vechi aduse în programul “Re”, iar fiecare telefon colectat contribuie la plantarea unui hectar de pădure.