Un telefon Samsung cadou e o idee bună. Dar ce model?

De Mindcraft Stories 22.12.2021

Un telefon flagship sub brad nu e doar o surpriză mai mult decât plăcută, e garanția unui cadou care va rămâne relevant mulți ani de acum încolo

Am testat, în anul care se încheie, (aproape) toate flagshipurile Samsung Galaxy. Sunt cinci (dacă nu luăm în calcul posibilele variații de memorie și spațiu de stocare) și fiecare se potrivește unui alt tip de utilizator. Mai jos, le-am evidențiat principalele caracteristici, pentru a te ajuta în alegerea unui cadou – dacă te-ai decis să iei un telefon cuiva drag.

Înainte de a te orienta spre un model anume, pune-ți câteva întrebări. E interesat(ă) de design sau de specificații? În primul caz, uită-te la aspect și culori (Phantom Pink e o idee bună), în celălalt, sari direct la pagina de caracteristici tehnice. E o persoană mereu pe drumuri? Contează destul de mult bateria. Se joacă mult pe telefon? Alege o variantă mai puternică. E o persoană care lucrează mult de pe telefon (sau pasionată de desen)? Gândește-te la un model compatibil cu S-Pen.

Seria Samsung Galaxy S21 5G

Seria Galaxy S21 5G vine cu un interesant (și aș spune iconic) sistem de camere, care-l distinge de restul telefoanelor de pe piață. Camerele foto, amplasate în stânga sus, sunt protejate de o bordură metalică, numită Contour Cut, care este parte integrală a ramei și care are o culoare care se asortează cu spatele telefonului (uneori, aceeași, cel mai adesea, complementară). Sunt însă trei telefoane în gamă și fiecare se potrivește altui tip de persoană.

Ca întotdeauna, flagshipurile Samsung vin cu cel mai puternic procesor disponibil. Au 5G, spațiu de stocare ce variază între 128 și 512 GB și memorie care merge de la 8 la 16 GB. Ecranul Dynamic AMOLED 2X are culori intense, ceea ce-l face vizibil chiar și pe lumină puternică. Are și o rată de împrospătare dinamică care merge până la 120 Hz, ceea ce face navigarea mai lină, dar care și scade consumul bateriei, când se poate folosi o rată de împrospătare mai mică.

Alte avantaje ale S21 sunt felul în care face fotografii noaptea (datorită unui senzor cu 64 MP, la S21 și S21+), precum și faptul că poate înregistra video în format 8K (o opțiune futureproof). 

Întrebare însă rămâne: ce model i se potrivește cui?

Samsung Galaxy S21 5G

Are avantajul ecranului mai mic, de 6,2 inchi, ceea ce-l face mai ușor de folosit cu o mână. Destul de multe persoane preferă acest format, mai ales că restul caracteristicilor sunt în continuare unul de flagship. E perfect pentru oricine folosește telefonul în mod „standard”: pentru apeluri, e-mail-uri, social media, fotografii, streaming, jocuri.

Preț: de la 3.729,01 lei, samsung.com 

Samsung Galaxy S21+ 5G

Oferă câteva lucruri în plus față de S21, dintre care principalul e bateria mai generoasă (4.800, față de 4.000 mAh). Pentr multe persoane, în special cele care sunt mai mereu pe drumuri, acest lucru e esențial. Ecranul ceva mai mare (6,7 inchi) e, de asemenea un bonus binevenit, în special pentru cei care se uită la filme sau sunt pasionați de jocurile video.

Preț: de la 3,900 lei, samsung.com 

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

E telefonul perfect pentru „power useri”, genul persoanelor care se uită mai întâi la lista de specificații și abia apoi la telefon. Are și cele mai multe lucruri în plus, de la camera principală de 108 MP, cea cu zoom-ul optic de 10x, capacitatea de a înregistra 4K la 60 fps cu toate cele cinci camere și compatibilitatea cu S-Pen (care trebuie achiziționat separat). 

Preț: de la 5,199 lei, samsung.com

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Ajunse la a treia generație, telefoanele pliabile sunt celelalte două flagship-uri pe care le-a propus Samsung în acest an. Este anul în care acestea au ajuns în mainstream, depășind nivelul de concept sau curiozitate. Spre deosebire de Galaxy S21, telefoanele pliabile au fost lansate în vară și, tot spre deosebire de S21, fiecare dintre ele are o abordare unică.

Poate principalul avantaj al lui Samsung Galaxy Z Flip3 5G este că propune un alt fel de a-l utiliza. Și nu se adresează nostalgicilor telefoanelor cu clapetă de dinaintea apariției smartphone-ului, ci un public mult mai dinamic. Pentru cine vrea să abandoneze obiceiul de a scrola fără sens pe ecranul telefonului de fiecare dată când are o secundă liberă, simplul gest suplimentar de a-l deschide pentru a accesa ecranul e un reminder eficient. 

Samsung Galaxy Z Flip3 5G propune și un ecran exterior mai generos, de 1,9 inchi, pentru acces rapid la notificări și pentru a controla volumul sau a schimba rapid melodiile. Faptul că e mult mai compact și intră ușor în buzunar sau o geantă e celălalt mare avantaj al său. Samsung propune culori pentru orice gusturi: Cream și Lavender, pentru cei care vor un telefon expresiv, Phantom Black sau Green, pentru cei mai „serioși”.

Deschis, telefonul are 6,7 inchi (cât Galaxy S21+), iar caracteristicile tehnice sunt asemănătoare. Are doar două camere de 12 MP pe spate (una wide și una ultrawide), care pot fi folosite și pentru selfie-uri. Deschis la 90 de grade, telefonul devine propriul trepied și oferă posibilitatea de a folosi partea superioară a ecranului pentru a vizualiza cadrul și cea inferioară pentru a controla setările fotografiilor.

Bonusul, la Galaxy Z Flip3 5G, e satisfacția de a deschide și închide o convorbire prin simpla pliere a telefonului (nicio grijă, balamaua rezistă până la 200.000 de plieri).

Preț: de la 4,399 lei, samsung.com

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Telefonul pliabil mai mare se adresează celor care au nevoie de un ecran mai generos. E perfect, de exemplu, pentru persoanele care accesează des tabele cu date și documente de pe telefon, dar și pentru cei care se joacă sau se uită des la filme. Compatibilitatea cu S-Pen (care trebuie cumpărat separat) e un avantaj suplimentar pentru cei care lucrează des de pe telefon. Sau pentru cei care desenează mult. 

Este cel mai bun telefon pentru multitasking și productivitate. Pot fi folosite diverse zone ale ecranului pentru lucruri diferite – ecranul principal poate fi împărțit de trei aplicații, iar alte cinci aplicații pot fi ținute la îndemână, în panoul Edge. 

Un alt avantaj e modul ZFlex, care se activează atunci când telefonul e deschis într-un unghi. O parte a ecranului poate fi folosită, de exemplu, pentru o convorbire video (precum o ședință), în timp ce pe cealaltă se pot lua notițe (cu S-Pen).

Pliat, Samsung Galaxy ZFold3 5G funcționează ca un smartphone complet. Cu un ecran de 6,2”, toate aplicațiile pot fi accesate de pe ecranul exterior atunci când nu e nevoie de spațiu suplimentar. Deschis, telefonul se apropie de dimensiunile unei tablete de 7,6 inchi, ceea ce înseamnă că filmele și jocurile au mult mai mult spațiu. 

Specificațiile sunt generoase: 12 GB de memorie, 256 GB spațiu de stocare, cel mai bun procesor disponibil, baterie de 4.400 MAh.

Preț: de la 7,799,01 lei, samsung.com 

Bonus: Samsung Galaxy Buds2

Ce te faci dacă are deja telefon? Ia-i o pereche de căști wireless. Ușoare, cu o formă aparte, se fixează ușor în ureche și pot fi reglate, prin alegerea unor manșoane de siliciu cu dimensiunile potrivite. Vin în patru culori, pentru orice gusturi: Lavander, Graphite, Olive și White.

Oferă sunet de calitate și echilibrat (sunt create împreună cu AKG), au Active Noise Cancellation și posibilitatea de a fi conectate la mai multe dispozitive Galaxy concomitent (un telefon și un ceas, de exemplu). Trecerea se face ușor, cu Auto Switch.

Preț: 599,01 lei, samsung.com


Acest articol este susținut de Samsung România.

Promo

10 noutăți despre vaccinarea anti-HPV în România. Este gratuită pentru fete și băieți și compensată la 50% pentru femei adulte

De
Vaccinarea anti-HPV este importantă deoarece previne infecțiile care pot provoca cancer. O decizie pe care o iei acum îți poate proteja copilul mai târziu în viață de cancerele cauzate de infecția cu HPV.
Promo

Călătorește light, surprinde momente memorabile și Share Your Vibe cu Camera HONOR 90 de 200MP

De
Iubitorii de aventură sunt mereu în căutarea unor modalități de a-și simplifica vacanțele, de a-și eficientiza spațiul din bagaj și de a-și îmbunătăți experiențele.
Promo

O viață fără ochelari, cu ajutorul laserelor și al tehnologiei

De
În deceniile care urmează, din ce în ce mai mulți oameni se vor confrunta cu probleme de vedere. Într-o populație mondială din ce în ce mai îmbătrânită, mai ales în statele dezvoltate, numărul persoanelor care trăiesc cu defecte de vedere este estimat să crească până la jumătatea acestui secol, în ciuda progreselor semnificative înregistrate în ultimele decenii în tratamentul acestora.
Promo

„O faptă bună pentru natură”: telefoanele vechi aduse în magazinele Orange până pe 15 martie contribuie la plantarea unui hectar de pădure

De
Orange România îți oferă un voucher de reducere pentru telefoanele vechi aduse în programul “Re”, iar fiecare telefon colectat contribuie la plantarea unui hectar de pădure.