INFOGRAFIC | Evoluția COVID-19 în România3 min read

De Mindcraft Stories 25.03.2020, ultima actualizare: 25.09.2021

Iată cum au evoluat numărul de cazuri de infecție cu coronavirus, decesele, testarea și vindecările, în câteva grafice simple

Mai întâi, o privire generală asupra situației. Graficele de mai jos arată numărul de testări pentru SARS-CoV-2, cazuri de COVID-19, decese și persoane vindecate, până în momentul ultimei actualizări.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 de zile este în creștere în toată țara, depășind 4/1.000 în Capitală și județele Timiș și Ilfov.

Pentru a urmări evoluția COVID-19 pe zile, selectează din meniu doar informațiile care te interesează. (Anumite grafice nu apar în previzualizarea de mai jos.) De notat că, din cauza schimbării modului de raportare, unele informații sunt disponibile doar pe anumite perioade de timp.

Din 20 mai 2021, Grupul de Comunicare Strategică include în raportările zilnice ale deceselor cazuri neînregistrare din lunile anterioare. Am creat un grafic separat cu aceste cifre, în funcție de ziua în care au fost raportate. Aceste cifre nu apar în graficele cu evoluția săptămânală a deceselor, dar apar în totalul deceselor prezentat mai sus.

Evoluția cazurilor de COVID-19, a deceselor cauzate de această boală, a vindecărilor și a numărului de teste pentru SARS-Cov-2 efectuate, pe săptămâni poate fi urmărită mai jos. Am ales această unitate de măsură pentru a elimina eventualele diferențe de raportare din anumite zile.

Pentru o privire și mai de ansamblu asupra situației, evoluția lunară a cazurilor, deceselor (inclusiv cele raportate târziu), testelor și vindecărilor poate ajuta.


Urmărește Mindcraft Stories pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi studii, statistici, informații și analize privind criza noului coronavirus. Bonus: multe articole de calitate din zona științei și tehnologiei.

CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #90: A treia doză vine în timpul celui mai grav val de COVID-19

De
România va începe, luni, administrarea celei de-a treia doze a vaccinului anti-COVID-19. Între timp, valul al patrulea al bolii riscă să devină cel mai grav de până acum.
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #89: Unde ai nevoie de certificatul digital?

De
Dacă incidența cazurilor depășește 3 la mie, certificatul digital devine necesar pentru unele activități. Marea Britanie a adoptat a treia doză, SUA ar putea urma în curând.
CORONAVIRUS|BS DETECTOR

Nu ești cal, n-ai paraziți? Nu-ți trebuie ivermectină

De
„Tratamentul-minune” al acestui sezon este un antiparazitar pentru care nu există dovezi serioase că ar funcționa împotriva coronavirusului.
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #88: Școala reîncepe în plin val patru

De
Noile reguli încearcă să-i țină cât mai mult pe copii la școală. Între timp, eșecul campaniei de vaccinare de la noi e tot mai vizibil la nivel global