INFOGRAFIC | Evoluția COVID-19 în România3 min read

De Mindcraft Stories 25.03.2020, ultima actualizare: 14.04.2021

Iată cum au crescut numărul de cazuri de infecție cu coronavirus, decesele, testarea și însănătoșirile, în câteva grafice simple

Mai întâi, o privire generală asupra situației. Graficele de mai jos arată numărul de testări pentru SARS-CoV-2, cazuri de COVID-19, decese și persoane vindecate, în acest moment.

În continuare, poți urmări evoluția COVID-19 pe zile. Selectează din meniu doar informațiile care te interesează. (Anumite grafice nu apar în preview.) De notat că, din cauza schimbării modului de raportare, unele informații sunt disponibile doar pe anumite perioade de timp.

Am adăugat și o serie de grafice în care urmărim evoluția vaccinării anti-COVID-19.

CITEȘTE ȘI: La ce vaccin anti-COVID-19 au acces românii?

Mai jos, urmărim evoluția cazurilor de COVID-19, a deceselor cauzate de această boală, a vindecărilor și a numărului de teste pentru SARS-Cov-2 efectuate, pe săptămâni. Am ales această unitate de măsură pentru a elimina eventualele diferențe de raportare din anumite zile. Ține cont că, în săptămâna curentă, numărul se va modifica zi de zi, până duminică.

Pentru o privire și mai de ansamblu asupra situației, evoluția lunară a cazurilor, deceselor, testelor și vindecărilor poate ajuta.

Mai jos, o hartă a cazurilor de COVID-19, înregistrate de la începutul epidemiei până acum.

CITEȘTE ȘI: Cum a evoluat COVID-19, pe județe (găsești și informații despre coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile)

Iată și procentul deceselor, vindecărilor și cazurilor active din total și rata de fatalitate, calculată la totalul cazurilor încheiate.


Urmărește Mindcraft Stories pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi studii, statistici, informații și analize privind criza noului coronavirus. Bonus: multe articole de calitate din zona științei și tehnologiei.

CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #66: o nouă versiune a coronavirusului, în România

De
O variantă a tulpinii britanice care poate păcăli anticorpii produși de vaccin a fost depistată în România. Prospectul vaccinului AstraZeneca conține de acum referiri la foarte rare cazuri de cheaguri de sânge.
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #65: Persoanele vaccinate cu Pfizer și Moderna transmit foarte rar virusul

De
Vaccinurile Pfizer și Moderna sunt eficiente în proporție de 90% în prevenirea infecției cu coronavirus, iar persoanele vaccinate transmit foarte rar virusul, chiar dacă vin în contact cu acesta, anunță Centrul american pentru Controlul Bolilor (CDC). 
CORONAVIRUS|STUDIU

Originea coronavirusului rămâne o necunoscută

De
Mult așteptatul raport al OMS asupra originii virusului SARS-CoV-2 aduce puține răspunsuri și multe întrebări, în timp ce jocul geopolitic complică suplimentar discuția
CORONAVIRUS|LONGREAD

Cum ar putea funcționa și ce probleme ar putea ridica pașaportul de vaccinare

De
Cea mai discutată metodă de a grăbi ieșirea din pandemie poate relansa turismul, dar riscă să producă și discriminare