INFOGRAFIC | Evoluția COVID-19 în România4 min read

De Mindcraft Stories 25.03.2020, ultima actualizare: 13.06.2021

Iată cum au crescut numărul de cazuri de infecție cu coronavirus, decesele, testarea și vindecările, în câteva grafice simple

Mai întâi, o privire generală asupra situației. Graficele de mai jos arată numărul de testări pentru SARS-CoV-2, cazuri de COVID-19, decese și persoane vindecate, până în momentul ultimei actualizări.

NOTĂ: Datorită scăderii semnificative a numărului de cazuri, actualizarea acestor grafice se face săptămânal, iar graficele care prezentau evoluții zilnice au fost dezactivate.

CITEȘTE ȘI: Cum a evoluat COVID-19, pe județe

În continuare, poți urmări evoluția COVID-19 pe zile. Selectează din meniu doar informațiile care te interesează. (Anumite grafice nu apar în preview.) De notat că, din cauza schimbării modului de raportare, unele informații sunt disponibile doar pe anumite perioade de timp.

Notă: Din 20 mai 2021, Grupul de Comunicare Strategică include în raportările zilnice ale deceselor cazuri neînregistrare din lunile anterioare. Am creat un grafic separat cu aceste cifre, în funcție de ziua în care au fost raportate. Aceste cifre nu apar în graficele cu evoluția săptămânală a deceselor, dar apar în totalul deceselor prezentat mai sus.

În seria de grafice de mai jos poți urmări evoluția vaccinării anti-COVID-19.

CITEȘTE ȘI: La ce vaccin anti-COVID-19 au acces românii?

Mai jos, urmărim evoluția cazurilor de COVID-19, a deceselor cauzate de această boală, a vindecărilor și a numărului de teste pentru SARS-Cov-2 efectuate, pe săptămâni. Am ales această unitate de măsură pentru a elimina eventualele diferențe de raportare din anumite zile.

Pentru o privire și mai de ansamblu asupra situației, evoluția lunară a cazurilor, deceselor, testelor și vindecărilor poate ajuta.

Mai jos, o hartă a cazurilor de COVID-19, înregistrate de la începutul epidemiei până în momentul ultimei actualizări.

CITEȘTE ȘI: Cum a evoluat COVID-19, pe județe (găsești și informații despre coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile)

Iată și procentul deceselor, vindecărilor și cazurilor active din total și rata de fatalitate, calculată la totalul cazurilor încheiate.


Urmărește Mindcraft Stories pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi studii, statistici, informații și analize privind criza noului coronavirus. Bonus: multe articole de calitate din zona științei și tehnologiei.

CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #75: 1.187 de decese neraportate, descoperite în România

De
În ultimele două săptămâni, totalul deceselor provocate de COVID-19 a crescut cu peste 1.000, după redescoperirea unor cazuri care nu ajunseseră în statistici
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #74: Variantele virusului au fost redenumite cu litere grecești

De
OMS a introdus un sistem de denumire mai simplu și mai etic pentru noile tulpini SARS-CoV-2. Din această lună, și copiii între 12 și 15 ani se pot vaccina în România cu serul Pfizer. 
CORONAVIRUS|OVERVIEW

Accident de laborator? De ce se discută iar despre originea coronavirusului?

De
Un ordin recent al președintelui SUA pare a redeschide discuția despre un posibil accident de laborator în Wuhan, care ar fi pornit pandemia. În realitate, discuția n-a fost închisă vreodată.
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #73: Foștii bolnavi de COVID-19 au probleme pe termen lung

De
Pentru cei care au trecut printr-o formă mai dificilă a bolii, problemele date de SARS-CoV-2 nu dispar odată cu virusul. Există și o veste bună: și anticorpii rezistă.