INFOGRAFIC | Evoluția COVID-19 în România3 min read

De Mindcraft Stories 25.03.2020

Iată cum au crescut numărul de cazuri de infecție cu coronavirus, decesele, testarea și însănătoșirile, în câteva grafice simple

Mai întâi, o privire generală asupra situației. Graficele de mai jos arată numărul de testări pentru SARS-CoV-2, cazuri de COVID-19, decese și persoane vindecate, în acest moment.

Mai jos, o hartă a cazurilor de COVID-19, înregistrate de la începutul epidemiei până acum.

CITEȘTE ȘI: Cum a evoluat COVID-19, pe județe (găsești și informații despre coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile)

În continuare, poți urmări evoluția COVID-19 pe zile. Selectează din meniu doar informațiile care te interesează. (Anumite grafice nu apar în preview.) De notat că, din cauza schimbării modului de raportare, unele informații sunt disponibile doar pe anumite perioade de timp.

Am adăugat și o serie de grafici în care urmărim evoluția vaccinării anti-COVID-19. Momentan, singurul vaccin utilizat în România este cel de la Pfizer/BioNTech.

CITEȘTE ȘI: La ce vaccin anti-COVID-19 au acces românii?

Mai jos, urmărim evoluția cazurilor de COVID-19, a deceselor cauzate de această boală, a vindecărilor și a numărului de teste pentru SARS-Cov-2 efectuate, pe săptămâni. Am ales aceaată unitate de măsură pentru a elimina eventualele diferențe de raportare din anumite zile. Ține cont că în săptămâna curentă numărul se va modifica zi de zi, până duminică.

Pentru o privire și mai de ansamblu asupra situației, evoluția lunară a cazurilor, deceselor, testelor și vindecărilor poate ajuta.

Iată și procentul deceselor, vindecărilor și cazurilor active din total și rata de fatalitate, calculată la totalul cazurilor încheiate.


Urmărește Mindcraft Stories pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi studii, statistici, informații și analize privind criza noului coronavirus. Bonus: multe articole de calitate din zona științei și tehnologiei.

CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #54: vaccinul Johnson & Johnson e eficient

De Mihai Ghiduc 15/01/2021
Dacă și faza a III-a va confirma acest lucru, e o veste bună, pentru că acest vaccin se administrează într-o singură doză.
CORONAVIRUS|OVERVIEW

Noile tulpini ale coronavirusului. Ce știm până acum?

De Mihai Ghiduc 12/01/2021
Vreme de un an, mutațiile virusului SARS-CoV-2 au fost relativ ignorate. Și totuși, în decembrie, două noi tulpini ale acestuia au ieșit în evidență. Sunt acestea mai periculoase?
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #53: Vaccinarea, sub presiunea recordurilor de infectări și a mutațiilor noi

De Ionuț Preda 06/01/2021
Campaniile de vaccinare au început în plin în toată Uniunea Europeană, unde tocmai a fost aprobat și vaccinul de la Moderna, dar autoritățile sunt puse sub presiune de noi recorduri ale infectărilor și de noi mutații care pot face virusul mai transmisibil și dăunător.
CORONAVIRUS|2020

12 momente-cheie ale pandemiei

De Mihai Ghiduc 26/12/2020
Nu mai e niciun dubiu că 2020 va rămâne în istorie drept anul pandemiei COVID-19.