INFOGRAFIC | Evoluția COVID-19 în România2 min read

De Mindcraft Stories 25.03.2020

Iată cum au crescut numărul de cazuri de infecție cu coronavirus, decesele, testarea și însănătoșirile, în câteva grafice simple

Mai întâi, o privire generală asupra situației. Graficele de mai jos arată numărul de testări pentru SARS-CoV-2, cazuri de COVID-19, decese și persoane vindecate, în acest moment.

Mai jos, o hartă a cazurilor de COVID-19, înregistrate de la începutul epidemiei până acum.

CITEȘTE ȘI: Cum a evoluat COVID-19, pe județe

În continuare, poți urmări evoluția COVID-19 pe zile. Selectează din meniu doar informațiile care te interesează. de notat că, din cauza schimbării modului de raportare, unele informații sunt disponibile doar pe anumite perioade de timp.

Mai jos, urmărim evoluția cazurilor de COVID-19, a deceselor cauzate de această boală, a vindecărilor și a numărului de teste pentru SARS-Cov-2 efectuate, pe săptămâni. Am ales aceaată unitate de măsură pentru a elimina eventualele diferențe de raportare din anumite zile. Ține cont că în săptămâna curentă numărul se va modifica zi de zi, până duminică.

Iată și procentul deceselor, vindecărilor și cazurilor active din total și rata de fatalitate, calculată la totalul cazurilor încheiate.


 

CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #33: fostele răceli ne-ar putea ajuta în lupta cu COVID-19

De Mihai Ghiduc 08/08/2020
Cercetătorii confirmă încă o dată că asimptomatici sunt la fel de infecțioși ca bolnavii, celulele T obținute în urma răcelilor obișnuite ar putea ajuta sistemul imun, problemele supraviețuitorilor sunt și de natură psihică
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #32: COVID-19 ar putea provoca probleme cardiace

De Ionuț Preda 31/07/2020
COVID-19 ar putea lăsa în urmă sechele la nivelul inimii, UE verifică dexametazona, două vaccinuri intră în ultima fază a testărilor și aflăm noi teorii (încă neverificate) despre infecțiozitatea virusului.
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #31: cum s-a răspândit COVID-19 în România

De Mihai Ghiduc 24/07/2020
Italia a fost sursa principală de bolnavi pentru România, redeschiderea școlilor e pusă sub semnul întrebării, inteferon beta are efecte benefice, iar clorochina nu previne boala.
CORONAVIRUS|TIPPING POINT

Poți să faci COVID-19 de două ori?

De Mihai Ghiduc 20/07/2020
În timp ce specialiștii încă nu au stabilit cât timp ține imunitatea la COVID-19, apar tot mai multe cazuri de posibile reinfectări