INFOGRAFIC | Evoluția COVID-19 în România2 min read

De Mindcraft Stories 25.03.2020

Iată cum au crescut numărul de cazuri de infecție cu coronavirus, decesele, testarea și însănătoșirile, în câteva grafice simple

Mai întâi, o privire generală asupra situației. Graficele de mai jos arată numărul de testări pentru SARS-CoV-2, cazuri de COVID-19, decese și persoane vindecate, în acest moment.

Mai jos, o hartă a cazurilor de COVID-19, înregistrate de la începutul epidemiei până acum.

CITEȘTE ȘI: Cum a evoluat COVID-19, pe județe (găsești și informații despre coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile)

În continuare, poți urmări evoluția COVID-19 pe zile. Selectează din meniu doar informațiile care te interesează. de notat că, din cauza schimbării modului de raportare, unele informații sunt disponibile doar pe anumite perioade de timp.

Mai jos, urmărim evoluția cazurilor de COVID-19, a deceselor cauzate de această boală, a vindecărilor și a numărului de teste pentru SARS-Cov-2 efectuate, pe săptămâni. Am ales aceaată unitate de măsură pentru a elimina eventualele diferențe de raportare din anumite zile. Ține cont că în săptămâna curentă numărul se va modifica zi de zi, până duminică.

Pentru o privire și mai de ansamblu asupra situației, evoluția lunară a cazurilor, deceslor, testelor și vindecărilor poate ajuta.

Iată și procentul deceselor, vindecărilor și cazurilor active din total și rata de fatalitate, calculată la totalul cazurilor încheiate.


 

CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #44: FDA aprobă remdesivir pentru COVID-19

De Mihai Ghiduc 23/10/2020
Avem un prim medicament dedicat COVID-19, deși datele despre eficiența sa sunt încă neclare, dar și informații noi despre felul în care coronavirusul acționează asupra celulelor umane.
CORONAVIRUS|OVERVIEW

Vaccinul anti-COVID-19. Situația la zi.

De Mihai Ghiduc 19/10/2020
Peste 100 de companii lucrează la un vaccin care să ne scape de virusul SARS-CoV-2, însă găsirea unuia eficient nu e ușoară. Urmărim în acest articol situația, la zi, a cursei pentru vaccin.
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report#43: Mega-studiul OMS contrazice datele despre eficiența remdesivirului

De Ionuț Preda 16/10/2020
Primele rezultate ale mega-studiului OMS pentru tratamente nu arată bine pentru niciunul dintre candidații testați, dar se bat cap în cap cu rezultatele testelor de fază târzie pentru remdesivir.
CORONAVIRUS|OVERVIEW

Ce sunt anticorpii monoclonali și ce perspective au ca tratament pentru COVID-19?

De Ionuț Preda 15/10/2020
Examinăm principalele informații despre cel mai discutat tratament anti-COVID-19 al ultimelor săptămâni.