Guliver/Getty Images, Flourish

INFOGRAFIC | Cum a evoluat COVID-19, pe județe3 min read

De Mindcraft Stories 25.03.2020, ultima actualizare: 14.04.2021

Situația îmbolnăvirilor cu COVID-19 diferă de la județ la județ. Mai jos, ai o privire de ansamblu a felului în care stă, în acest moment, fiecare unitate administrativă.

Dacă vrei să urmărești evoluția numărului de cazuri pe COVID-19 pe județe, graficele de mai jos te ajută să vezi acest lucru dintr-o privire. 

MAI MULTE INFOGRAFICE: Evoluția COVID-19 în România

Care e situația în momentul de față?

O hartă a cazurilor noi zilnice de COVID-19, pe județe, te va ajuta să vezi mai ușor care sunt zonele cu o evoluție dificilă.

Poți vedea pe harta de mai jos care este situația coeficientului infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, pe județe.

În infograficul de mai jos se pot urmări numărul zilnic de infectări noi de COVID-19. Cifrele negative care apar din când în când sunt date de câteva raportări greșite, care au fost corectate ulterior. Pentru a nu încărca vizualizarea, am selectat doar municipiul București și câteva județe mai mari. Poți accesa din meniu județele care te interesează.

Poți urmări evoluția în timp, pe județe, în graficul de mai jos. Selectează județul sau județele care te interesează din meniu.Urmărește Mindcraft Stories pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi studii, statistici, informații și analize privind criza noului coronavirus. Bonus: multe articole de calitate din zona științei și tehnologiei.

CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #66: o nouă versiune a coronavirusului, în România

De
O variantă a tulpinii britanice care poate păcăli anticorpii produși de vaccin a fost depistată în România. Prospectul vaccinului AstraZeneca conține de acum referiri la foarte rare cazuri de cheaguri de sânge.
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #65: Persoanele vaccinate cu Pfizer și Moderna transmit foarte rar virusul

De
Vaccinurile Pfizer și Moderna sunt eficiente în proporție de 90% în prevenirea infecției cu coronavirus, iar persoanele vaccinate transmit foarte rar virusul, chiar dacă vin în contact cu acesta, anunță Centrul american pentru Controlul Bolilor (CDC). 
CORONAVIRUS|STUDIU

Originea coronavirusului rămâne o necunoscută

De
Mult așteptatul raport al OMS asupra originii virusului SARS-CoV-2 aduce puține răspunsuri și multe întrebări, în timp ce jocul geopolitic complică suplimentar discuția
CORONAVIRUS|LONGREAD

Cum ar putea funcționa și ce probleme ar putea ridica pașaportul de vaccinare

De
Cea mai discutată metodă de a grăbi ieșirea din pandemie poate relansa turismul, dar riscă să producă și discriminare