Guliver/Getty Images, Flourish

INFOGRAFIC | Cum a evoluat COVID-19, pe județe3 min read

De Mindcraft Stories 06.07.2020

Situația îmbolnăvirilor cu COVID-19 diferă de la județ la județ. Mai jos, ai o privire de ansamblu a felului în care stă, în acest moment, fiecare unitate administrativă.

Suntem mult peste nivelurile la care ajunsesem în timpul stării de urgență. După ce aproape că nu apăream în statistici acum două luni, acum România este unul dintre „copiii răi” ai Uniunii Europene. Și totuși, evoluția accelerată a numărului de cazuri nu e una națională. O serie de județe au reușit să iasă relativ bine din starea de urgență, în altele însă numărul cazurilor noi a accelerat. 

MAI MULTE INFOGRAFICE: Evoluția COVID-19 în România

Care e situația în momentul de față?

O hartă a cazurilor noi zilnice de COVID-19, pe județe, te va ajuta să vezi mai ușor care sunt zonele cu o evoluție dificilă.

Poți vedea pe harta de mai jos care sunt județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5.

În infograficul de mai jos se pot urmări numărul zilnic de infectări noi de COVID-19. Cifrele negative care apar din când în când sunt date de câteva raportări greșite, care au fost corectate ulterior. Pentru a nu încărca vizualizarea, am selectat doar Bucureștii și câteva județe mai mari. Poți accesa din meniu județele care te interesează.

Poți urmări evoluția în timp, pe județe, în graficul de mai jos. Linia punctată marcheză momentul în care s-a încheiat starea de urgență. Selectează județul sau județele care te interesează din meniu.Urmărește Mindcraft Stories pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi studii, statistici, informații și analize privind criza noului coronavirus. Bonus: multe articole de calitate din zona științei și tehnologiei.

CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #54: vaccinul Johnson & Johnson e eficient

De Mihai Ghiduc 15/01/2021
Dacă și faza a III-a va confirma acest lucru, e o veste bună, pentru că acest vaccin se administrează într-o singură doză.
CORONAVIRUS|OVERVIEW

Noile tulpini ale coronavirusului. Ce știm până acum?

De Mihai Ghiduc 12/01/2021
Vreme de un an, mutațiile virusului SARS-CoV-2 au fost relativ ignorate. Și totuși, în decembrie, două noi tulpini ale acestuia au ieșit în evidență. Sunt acestea mai periculoase?
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #53: Vaccinarea, sub presiunea recordurilor de infectări și a mutațiilor noi

De Ionuț Preda 06/01/2021
Campaniile de vaccinare au început în plin în toată Uniunea Europeană, unde tocmai a fost aprobat și vaccinul de la Moderna, dar autoritățile sunt puse sub presiune de noi recorduri ale infectărilor și de noi mutații care pot face virusul mai transmisibil și dăunător.
CORONAVIRUS|2020

12 momente-cheie ale pandemiei

De Mihai Ghiduc 26/12/2020
Nu mai e niciun dubiu că 2020 va rămâne în istorie drept anul pandemiei COVID-19.