Guliver/Getty Images, Flourish

INFOGRAFIC | Cum a evoluat COVID-19, pe județe2 min read

De Mindcraft Stories 25.03.2020, ultima actualizare: 13.06.2021

Situația îmbolnăvirilor cu COVID-19 diferă de la județ la județ. Mai jos, ai o privire de ansamblu a felului în care a evoluat boala în fiecare unitate administrativă.

Dacă vrei să urmărești evoluția numărului de cazuri pe COVID-19 pe județe, graficele de mai jos te ajută să vezi acest lucru dintr-o privire.

MAI MULTE INFOGRAFICE: Evoluția COVID-19 în România

NOTĂ: Datorită scăderii semnificative a numărului de cazuri, actualizarea acestor grafice se face săptămânal. 

Cum a evoluat situația COVID-19 pe județe?

În infograficul de mai jos se pot urmări numărul zilnic de infectări noi de COVID-19. Cifrele negative care apar din când în când sunt date de câteva raportări greșite, care au fost corectate ulterior. Pentru a nu încărca vizualizarea, am selectat doar municipiul București și câteva județe mai mari. Poți accesa din meniu județele care te interesează.

Poți urmări evoluția în timp, pe județe, în graficul de mai jos. Selectează județul sau județele care te interesează din meniu.Urmărește Mindcraft Stories pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi studii, statistici, informații și analize privind criza noului coronavirus. Bonus: multe articole de calitate din zona științei și tehnologiei.

CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #81: Peste 100 de infecții cu COVID-19 la Jocurile Olimpice

De
Bula de la Tokyo n-a funcționat prea bine, iar Olimpiada începe cu destule cazuri în Satul Olimpic. China refuză accesul OMS dacă se insistă pe varianta accidentului de laborator.
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #80: Restricții noi din cauza variantei Delta

De
Varianta Delta este mai infecțioasă pentru că perioada de incubație a virusului e mai scurtă. Tot mai multe țări impun noi restricții din cauza acesteia.
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #79: Eficacitate mai scăzută în fața variantei Delta?

De
Eficacitatea vaccinului Pfizer ar fi de 65%, în prezența variantei Delta, spune Israelul. Jocurile Olimpice se vor desfășura fără spectatori din străinătate.
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #78: Certificatul digital este activ în România

De
De la 1 iulie, românii pot folosi certificatul digital european pentru a călători în țările UE (dar tot trebuie să respecte regulile locale). Câinii și pisicile pot lua și transmite COVID-19.