Guliver/Getty Images, Flourish

INFOGRAFIC | Cum a evoluat COVID-19, pe județe2 min read

De Mindcraft Stories 25.03.2020, ultima actualizare: 13.06.2021

Situația îmbolnăvirilor cu COVID-19 diferă de la județ la județ. Mai jos, ai o privire de ansamblu a felului în care a evoluat boala în fiecare unitate administrativă.

Dacă vrei să urmărești evoluția numărului de cazuri pe COVID-19 pe județe, graficele de mai jos te ajută să vezi acest lucru dintr-o privire.

MAI MULTE INFOGRAFICE: Evoluția COVID-19 în România

NOTĂ: Datorită scăderii semnificative a numărului de cazuri, actualizarea acestor grafice se face săptămânal. 

Cum a evoluat situația COVID-19 pe județe?

În infograficul de mai jos se pot urmări numărul zilnic de infectări noi de COVID-19. Cifrele negative care apar din când în când sunt date de câteva raportări greșite, care au fost corectate ulterior. Pentru a nu încărca vizualizarea, am selectat doar municipiul București și câteva județe mai mari. Poți accesa din meniu județele care te interesează.

Poți urmări evoluția în timp, pe județe, în graficul de mai jos. Selectează județul sau județele care te interesează din meniu.Urmărește Mindcraft Stories pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi studii, statistici, informații și analize privind criza noului coronavirus. Bonus: multe articole de calitate din zona științei și tehnologiei.

CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #105: Risc crescut de a pierde copilul pentru femeile nevaccinate și infectate

De
Femeile nevaccinate și infectate cu COVID-19 au un risc de patru ori mai mare de a pierde copilul la sau după naștere. În România, boosterul se va administra după patru luni.
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #104: Testele rapide pot da rezultate fals negative

De
Unele teste rapide pot da rezultat negativ în perioada în care persoana infectată e infecțioasă. Măștile chirurgicale și FFP2 devin obligatorii, din 8 ianuarie
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #103: Al treilea an al pandemiei

De
Noul an vine cu recorduri de cazuri noi, dar și cu speranța că varianta Omicron va da forme mai ușoare a bolii.
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #102: risc mai scăzut de spitalizare din cauza variantei Omicron

De
Totuși, infecțiozitatea crescută ar putea duce la aglomerarea spitalelor, fiindcă boala ajunge la mai mulți oameni. Țările europene iau măsuri preventive.