Guliver/Getty Images, Flourish

INFOGRAFIC | Cum a evoluat COVID-19, pe județe3 min read

De Mindcraft Stories 06.07.2020

Situația îmbolnăvirilor cu COVID-19 diferă de la județ la județ. Mai jos, ai o privire de ansamblu a felului în care stă, în acest moment, fiecare unitate administrativă.

Suntem mult peste nivelurile la care ajunsesem în timpul stării de urgență. După ce aproape că nu apăream în statistici acum două luni, acum România este unul dintre „copiii răi” ai Uniunii Europene. Și totuși, evoluția accelerată a numărului de cazuri nu e una națională. O serie de județe au reușit să iasă relativ bine din starea de urgență, în altele însă numărul cazurilor noi a accelerat. 

MAI MULTE INFOGRAFICE: Evoluția COVID-19 în România

Care e situația în momentul de față?

O hartă a cazurilor noi zilnice de COVID-19, pe județe, te va ajuta să vezi mai ușor care sunt zonele cu o evoluție dificilă.

Poți vedea pe harta de mai jos care sunt județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5.

În infograficul de mai jos se pot urmări numărul zilnic de infectări noi de COVID-19. Cifrele negative care apar din când în când sunt date de câteva raportări greșite, care au fost corectate ulterior.

Poți urmări evoluția în timp, pe județe, în graficul de mai jos. Linia punctată marcheză momentul în care s-a încheiat starea de urgență. Selectează județul sau județele care te interesează din meniu.


CORONAVIRUS|OVERVIEW

Vaccinul anti-COVID-19. Situația la zi.

De Mihai Ghiduc 19/10/2020
Peste 100 de companii lucrează la un vaccin care să ne scape de virusul SARS-CoV-2, însă găsirea unuia eficient nu e ușoară. Urmărim în acest articol situația, la zi, a cursei pentru vaccin.
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report#43: Mega-studiul OMS contrazice datele despre eficiența remdesivirului

De Ionuț Preda 16/10/2020
Primele rezultate ale mega-studiului OMS pentru tratamente nu arată bine pentru niciunul dintre candidații testați, dar se bat cap în cap cu rezultatele testelor de fază târzie pentru remdesivir.
CORONAVIRUS|OVERVIEW

Ce sunt anticorpii monoclonali și ce perspective au ca tratament pentru COVID-19?

De Ionuț Preda 15/10/2020
Examinăm principalele informații despre cel mai discutat tratament anti-COVID-19 al ultimelor săptămâni.
CORONAVIRUS|SOLUȚII

Păstrarea vaccinurilor la temperaturi scăzute în timpul distribuției va fi dificilă, dar este cheia încheierii pandemiei

De Anna Nagurney 13/10/2020
O expertă în management operațional explică de ce distribuția a miliarde de doze ale vaccinului COVID-19 în timp util va fi extrem de complicată