Guliver/Getty Images, Flourish

INFOGRAFIC | Cum a evoluat COVID-19, pe județe2 min read

De Mindcraft Stories 06.07.2020

Situația îmbolnăvirilor cu COVID-19 diferă de la județ la județ. Mai jos, ai o privire de ansamblu a felului în care stă, în acest moment, fiecare unitate administrativă.

Suntem mult peste nivelurile la care ajunsesem în timpul stării de urgență. După ce aproape că nu apăream în statistici acum două luni, acum România este unul dintre „copiii răi” ai Uniunii Europene. Și totuși, evoluția accelerată a numărului de cazuri nu e una națională. O serie de județe au reușit să iasă relativ bine din starea de urgență, în altele însă numărul cazurilor noi a accelerat. 

MAI MULTE INFOGRAFICE: Evoluția COVID-19 în România

Care e situația în momentul de față?

O hartă a cazurilor noi zilnice de COVID-19, pe județe, te va ajuta să vezi mai ușor care sunt zonele cu o evoluție dificilă.

Poți urmări evoluția în timp, pe județe, în graficul de mai jos. Linia punctată marcheză momentul în care s-a încheiat starea de urgență. Selectează județul sau județele care te interesează din meniu.

Am adăugat și un infografic în care se pot urmări numărul zilnic de infectări noi de COVID-19. Cifrele negative care apar din când în când sunt date de câteva raportări greșite, care au fost corectate ulterior.


CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #33: fostele răceli ne-ar putea ajuta în lupta cu COVID-19

De Mihai Ghiduc 08/08/2020
Cercetătorii confirmă încă o dată că asimptomatici sunt la fel de infecțioși ca bolnavii, celulele T obținute în urma răcelilor obișnuite ar putea ajuta sistemul imun, problemele supraviețuitorilor sunt și de natură psihică
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #32: COVID-19 ar putea provoca probleme cardiace

De Ionuț Preda 31/07/2020
COVID-19 ar putea lăsa în urmă sechele la nivelul inimii, UE verifică dexametazona, două vaccinuri intră în ultima fază a testărilor și aflăm noi teorii (încă neverificate) despre infecțiozitatea virusului.
CORONAVIRUS|SCIENCE REPORT

Coronavirus Science Report #31: cum s-a răspândit COVID-19 în România

De Mihai Ghiduc 24/07/2020
Italia a fost sursa principală de bolnavi pentru România, redeschiderea școlilor e pusă sub semnul întrebării, inteferon beta are efecte benefice, iar clorochina nu previne boala.
CORONAVIRUS|TIPPING POINT

Poți să faci COVID-19 de două ori?

De Mihai Ghiduc 20/07/2020
În timp ce specialiștii încă nu au stabilit cât timp ține imunitatea la COVID-19, apar tot mai multe cazuri de posibile reinfectări