Școala de vară Telefonul fără fir: Linia verde caută tineri interesați de tranziția verde și media digitală

De Mindcraft Stories 13.06.2024

A doua ediție a școlii de vară Telefonul fără fir e în căutare de studenți sau liceeni aflați în ultimul an de studii interesați de media digitală și subiectul tranziției verzi, indiferent de domeniul de studiu și de experiența anterioară. Aceasta va avea loc între 29 iulie și 4 august la Câmpu Cetății, o localitate aflată la 38 de kilometri de Târgu Mureș.

Programul principal va include o serie de ateliere unde participanții vor învăţa bazele comunicării audiovizuale şi ale eseului video, lucrând aplicat pe exemple strâns legate de „tranziţia verde”. Atelierele acoperă atât etapele de pre-producţie, cum ar fi structurarea cercetării pe un subiect, planificarea unei argumentări şi a unei structuri narative, bazele teoretice ale comunicării multimodale, cât şi etapele de producţie, ce includ dezvoltarea unor abilităţi de vizualizare de date şi de montaj.

Participanții vor putea explora aceste procese și tematici împreună cu invitați din mediul academic, precum Liri Alenor Chapelan și Ana Szel, sau profesioniști cu experiență îndelungată în domeniul lor de activitate:  Maria Martelli (producătoare şi autoare de eseuri animate), Diana Necșulescu (ilustratoare şi visual development artist) și Alin Răuțoiu (dezvoltator software şi jurnalist pe industria software, jocuri video şi bandă desenată).

În plus, şcoala de vară „Telefonul fără fir: Linia Verde” va oferi prelegeri pe tema tranziţiei verzi şi a electrificării. Participanții vor avea la dispoziție, pe lângă programul profesional al întâlnirilor și oportunități pentru discuții și activități în grupuri spontane sau organizate, dar și acces la activități sportive, drumeții sau proiecții de filme.

CITEȘTE ȘI: Telefonul fără fir – ce se pierde în discuțiile despre tehnologie?

Tot ce trebuie să faci pentru a te înscrie e să trimiți până la 30 iunie 2024 o scrisoare de intenție la adresa telefonulfarafir2023@gmail.com. Organizatorii nu percep taxă de înscriere, dar vor acorda prioritate celor cu calitatea de student / licean, luând în calcul și motivația personală a fiecăruia dintre doritori. Cazarea este gratuită, în camere cu 4-6 paturi, în limita a 24 de locuri, plus spațiu gratuit de campare.

Climate Change Summit anunță primii speakeri și deschide înscrierile pentru cea de-a treia ediție

De
Climate Change Summit, un eveniment amplu, organizat de Social Innovation Solutions, împreună cu BRD Groupe Société Générale, în calitate de partener fondator, și axat exclusiv pe soluții pentru provocările climatice, revine cu a treia ediție. Extins în acest an pentru a include mai multe zile și locații, Climate Change Summit va avea loc în perioada 15-17 octombrie, la Opera Națională din București și în alte locații din Capitală și din țară. 

Studiu CODE Kids: Competențele digitale ajută și la dezvoltarea celor sociale

De
Fundația Progress a publicat rezultatele cercetărilor privind dezvoltarea competențelor IT și soft skills ale copiilor participanți la proiectul CODE Kids. Studiul, desfășurat pe parcursul unui an și patru luni, a arătat progrese semnificative în competențele digitale și sociale ale copiilor din mediul rural.

F-SIDES Chapters aduce educația prin artă mai aproape de tinerii din 10 orașe ale României

De
F-SIDES Cineclub aduce în fața publicului exclusiv filme realizate de femei și persoane non-binare, susține educația despre egalitate de gen și film pentru adolescenți din zone ale țării care au nevoie de mai multă viață culturală și inițiază dialoguri pe teme feministe prin cinema.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF.23) își anunță invitații speciali

De
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ajuns anul acesta la a 23-a ediție, a anunțat invitați speciali din lumea cinematografiei care vor veni la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.