Un blog Mindcraft Stories

Sci-Memo: Regenerare a ficatului cu ajutorul bacteriei ce provoacă lepra? 

De
Bacteria care provoacă lepra ar putea fi folosită în viitoare tratamente de regenerare a ficatului, arată un studiu publicat în jurnalul Cell Reports Medicine, care a documentat impactul neobișnuit pe care boala o are asupra ficatului animalelor.

Daniel Mîrlea, proiectul anului la concursul Natural Landscape Photography Awards 2022

De
Natural Landscape Photography Awards și-a anunțat câștigătorii competiției de anul acesta. S-a pus accent pe aspectul autentic și realist și mai puțin pe fotografii perfecte din punct de vedere tehnic. 

Mediu: Sprijin financiar pentru țările sărace afectate de schimbările climatice

De
COP27: ajutor oficial pentru victimele climatului. Discuțiile pe tema combaterii combustibililor fosili au eșuat. 

Sci-Memo: Un nou material imită modul în care creierul uman stocheză informația

De
O echipă de cercetători de la Universitatea Autonomă din Barcelona (UAB) a creat un nou material magnetic care imită modul în care creierul uman stochează informația, reușind să emuleze chiar și procesul de învățare care are loc în creier în timpul somnului adânc.

Mediu: Generația Z vrea combaterea schimbărilor climatice și politici prietenoase cu mediul

De
Războaiele, sărăcia, foametea, crizele economice și energetice, poluarea și încălzirea mediului sunt considerate de către adolescenți amenințări ridicate pentru viitoarea societate, reiese dintr-un studiu al Asociației Bloc Zero. 

Trei generații de studenți în telecomunicații, premiate pentru absolvirea Orange Educational Program

De
Prima zi de noiembrie a venit cu emoții pentru cei 99 de absolvenți ai proiectului Orange Educational Program. Am fost și noi prezenți în cadrul Galei de absolvire, găzduită de Universitatea Politehnica din București, unde i-am cunoscut pe unii dintre cei mai talentați viitori specialiști în telecomunicații din România. 

Sci-Memo: un nou record de transfer al datelor – dublul traficului total al internetului într-o secundă

De
O echipă de cercetători danezi și suedezi a stabilit un nou record de viteză pentru transferul de date dintr-o singură sursă optică, reușind să atingă 1,8 petabiți pe secundă (echivalentul a 1,8 milioane de GB/s), aproape dublul totalului de date transmise de întreg internetul în fiecare secundă în 2021.

Mediu: Populația de animale sălbatice a scăzut cu 69% în ultimii 50 de ani. Raport WWF

De
Defrișările, exploatarea umană, poluarea oceanelor și schimbările climatice sunt principalele cauze ale dispariției masive a animalelor, la nivel global.