Ilustrație: Sinboy

„Cer arzător”, de Robert Silverberg2 min read

De Mindcraft Stories 19.11.2021

În 2113, într-o lume însetată, aisbergurile sunt una dintre puținele surse de apă proaspătă. Pentru căpitanul unui vas ce vânează un astfel de cub de gheață, misiunea e clară – asta până primește un mesaj SOS.

Anul trecut, Mindcraft Stories a început să publice o serie de povestiri science-fiction. Pandemia și alte preocupări au pus acest proiect pe hold, însă îl reluăm cu povestirea Cer Arzător, în traducerea lui Horia Nicola Ursu.

În acest text din 1990, renumitul autor SF Robert Silverberg abordează o temă care a devenit tot mai importantă de atunci: cum va putea supraviețui omenirea schimbărilor climatice dacă nu ia măsurile necesare pentru a le preveni?

Îl însoțim cu un interviu exclusiv cu unul dintre cei mai prolifici autori din lumea science fictionului american (și nu numai), multiplu câștigător al premiilor Hugo și Nebula, Mare Maestru SF și membru în Science Fiction and Fantasy Hall of Fame.



Cer arzător, nuveletă de Robert Silverberg


Nevoia de a ne spune poveşti, interviu în exclusivitate cu Robert Silverberg


Robert Silverberg. Repere bio-bibliografice



Ilustrație de

Sinboy

Poți să îl urmărești pe Sinboy pe pagina lui de Facebook

CULTURĂ|GAMECRAFT

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. Homo captivus versus stat polițienesc

De
Unicul expansion al lui Cyberpunk 2077 duce la capăt promisiunea jocului original de a oferi o experiență care împinge limitele unui joc video în toate aspectele.
CULTURĂ|POPCRAFT

Scavengers Reign: Mama plantelor ucigașe e mereu gravidă

De
Animația produsă de HBO Max, deși la noi nu e pe HBO Max (alo, se aude, HBO Max?), e una dintre comorile ascunse ale anului. Și chiar e păcat că nu pe HBOOO MAAAX!
CULTURĂ|BOOK CLUB

15 cărți de știință care ne-au atras atenția la Gaudeamus

De
Cum să discuți cu adepții teoriei Pământului plat. Despre Milet, bunicul conceptelor din fizica teoretică modernă. Plus: cum devin oamenii mai tehnici și tehnologia mai umană, de ce AI-ul e bun la șah, dar nu la justiție, și cum s-a micșorat maxilarul și s-a mărit creierul în lungul drum al evoluției de la primată la omul modern.
CULTURĂ|ARTĂ

„Ești exact acolo unde trebuie să fii”. Tradiția și inovația se îmbină la Timișoara, capitala europeană a culturii

De
În calitate de Capitală Europeană a Culturii, Timișoara oferă un program potrivit pentru toată lumea, de la pasionații de știință la cinefili, de la cei care apreciază tradițiile la cei care vor inovație.